החוסן של ההוצאות הצרכניות בשנת 2023, מול אינפלציה מתמשכת ושיעורי ריבית גבוהים, הייתה תופעה כלכלית בולטת. עם זאת, ג'ק קליינהנץ, הכלכלן הראשי בהפדרציה הקמעונאית הלאומית (NRF), צופה ירידה במגמה זו. כפי שנדון במהדורת ינואר של הסקירה הכלכלית החודשית של NRF, קליינהנץ מדגיש את חוסר הסבירות לקיים את מומנטום ההוצאות של השנה הקודמת.
למרות התחזיות של מיתון מתקרב בשנה שעברה, ההוצאות הצרכניות המשיכו להסלים, מבלי להירתע מהלחצים האינפלציוניים ועלויות האשראי המוגדלות. עם זאת, קליינהנץ מזהיר מלצפות להמשך מגמה זו, ומתייחס אליה כ"לא בהכרח בר קיימא". אינדיקטורים כלכליים אחרונים מאששים תחזית זו. נצפתה עלייה בחוב כרטיסי האשראי, כאשר הבנק הפדרלי של ניו יורק דיווח על שיא של למעלה מ-1.08 טריליון דולר.
עלייה זו משולבת עם עלייה בצרכנים הנושאים יתרות חודשיות וירידה בתשלומי היתרה המלאה. מארק המריק, אנליסט כלכלי בכיר ב-Bankrate, מצביע על מגמה לאומית של חיים תלת-משכורת, מה שעלול להגביל עוד יותר את הוצאות הצרכנים. למרות שוק עבודה איתן עם שיעורי אבטלה נמוכים וגידול עקבי בגיוס עובדים, כפי שדווח בדוח המשרות של דצמבר, כלכלנים צופים האטה בצמיחת השכר ועלייה קלה בשיעורי האבטלה.
Kleinhenz גם מדגיש את יחסי הגומלין בין הוצאות הצרכנים ותנאי שוק העבודה, מה שמרמז כי צינון סיכויי התעסוקה עשוי להפחית את ציפיות הצמיחה בשכר, וכתוצאה מכך, את הוצאות הצרכנים. יתרה מכך, הוא מדגיש את תפקידה של מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב בעיצוב תנאי האשראי העתידיים, ומציין שלמרות הפחתת הריבית הפוטנציאלית, עלויות החוב הגבוהות צפויות להימשך. האמריק מהדהד את הסנטימנט הזה, מודה באתגרים המתמשכים שמציבים עלויות הגיוס הגבוהות, למרות תחזיות אופטימיות לגבי פעולות הבנק הפדרלי.