נשיא הודו, דרופאדי מורמו , חנך היום (4 באפריל 2024) את הטיפול הגנטי הילידי לסרטן ב-IIT בומביי, בסימן ציון דרך משמעותי במאבק בסרטן. בנאום שלה, הנשיא מורמו שיבח את ההשקה כהתקדמות פורצת דרך במאבק בסרטן. הטיפול, המכונה " טיפול בתאי CAR-T ", בולט בנגישותו ובמחיר הסביר שלו, ומציע קרן של תקווה לאנושות. היא הביעה אופטימיות בפוטנציאל שלה להצעיר אינספור חולים.
טיפול בתאי CAR-T מייצג צעד יוצא דופן במדע הרפואה, הודה הנשיא מורמו. למרות שהוא נגיש במדינות מפותחות כבר זמן מה, העלות המופקעת שלו גרמה לו להיות מחוץ להישג ידם של רוב החולים בעולם. היא הדגישה את המשמעות של סבירות הטיפול, והדגישה אותו כטיפול בתאי CAR-T החסכוני ביותר בעולם. היא גם שיבחה את זה כעדות ליוזמת "Make in India" של הודו ודוגמה מצוינת ל"אטמאנירבהאר בהרט " (הודו העצמאית).
הנשיא מורמו שיבח את שיתוף הפעולה בין המכון ההודי לטכנולוגיה, בומביי, בית החולים טאטא ממוריאל, והשותף בתעשייה ImmunoACT, שהביא לטיפול הראשון של הודו בתאי CAR-T. היא כינתה זאת כדוגמה ראויה לשבח של שותפות אקדמיה-תעשייה, וציפתה שזה יעורר השראה למאמצים דומים.
הנשיא מרמור הדגיש את המוניטין העולמי של IIT Mumbai כפסגת החינוך הטכנולוגי, והדגיש את תפקידה הטרנספורמטיבי של הטכנולוגיה בשירות האנושות. היא שיבחה את שיתוף הפעולה בין IIT Bombay ובית החולים Tata Memorial, וציינה כי הוא מדגים את ההצטלבות הפורה של טכנולוגיה ומומחיות רפואית. הנשיא Murmu ייחס את ההצלחה הזו למחויבות האיתנה של IIT Bombay למחקר ופיתוח בשלושת העשורים האחרונים, תוך שהוא צופה יתרונות עצומים להודו מהיכולת הטכנולוגית והשותפויות שלה.
לסיכום, חשיפת הטיפול הגנטי הילידי הראשון של הודו לסרטן מסמנת התקדמות משמעותית בתחום הבריאות של המדינה. הפרשנות של הנשיא מורמו לא רק מדגישה את האתוס השיתופי המניע חדשנות, אלא גם מאירה את הפוטנציאל מרחיקי הלכת לשינוי טרנספורמטיבי ברמה הגלובלית. ציון דרך זה לא רק מסמל התקדמות במדע הרפואה אלא גם מדגיש את המחויבות של הודו לפתרונות חלוציים שיש להם את היכולת לחולל מהפכה בתחום הבריאות ברחבי העולם.