מחירי הזהב הגיעו השבוע לשיאים חסרי תקדים, כשהם הגיעו לשיא של 2,500.99 דולר לאונקיה על רקע היחלשות הדולר האמריקאי והגברת הציפייה להורדת ריבית הפדרל ריזרב . מחיר הזהב הנקודתי עלה מאוחר יותר ל-2,498.72 דולר בסוף יום שישי אחר הצהריים, בעוד שחוזים עתידיים על הזהב בארה"ב טיפסו גבוה עוד יותר והתייצבו ב-2,537.80 דולר, מה שמסמן עלייה שבועית של 2.8%.
ירידת הדולר, שירד השבוע ב-0.4% והאריכה את רצף ההפסדים שלו לארבעה שבועות, הפכה את הזהב להשקעה יותר ויותר אטרקטיבית עבור קונים בינלאומיים. השינוי הזה בדינמיקת השוק מונע בעיקר מהציפיות שהפדרל ריזרב יוריד את הריבית בפגישת ספטמבר הקרובה, מהלך שדורבן על ידי אינדיקטורים כלכליים עדכניים המצביעים על ריכוך נוף האינפלציה.
עם הפחתה של חששות האינפלציה, כפי שמעידים הנתונים הכלכליים האחרונים בארה"ב המראים ירידות הן במדד המחירים ליצרן והן לצרכן, השווקים הפיננסיים כעת יותר ויותר אופטימיים לגבי הקלה פוטנציאלית במדיניות המוניטרית. ההערות הקרובות של יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, בסימפוזיון הכלכלי של ג'קסון הול צפויות מאוד לרמזים נוספים על כיוון המדיניות הכלכלית של ארה"ב.
על רקע כלכלי זה, מתחים גיאופוליטיים ממשיכים לעורר את הביקוש לזהב כנכס מקלט בטוח. סכסוכים מתמשכים במזרח התיכון וחוסר היציבות המתמשכת באוקראינה דוחפים משקיעים לעבר ביטחון המטילי, שנחשבים באופן מסורתי כגדר חיסון מפני אי ודאויות כלכליות ופוליטיות.
שוק המתכות היקרות ראה תוצאות מעורבות במקומות אחרים; בעוד הכסף נהנה מעלייה של 1.4% ל-28.81 דולר לאונקיה, פלטינה ופלדיום חוו ירידות קלות. למרות הביצועים המעורבים הללו, הסנטימנט הכללי בשוק המתכות נותר מונע מהביצועים האיתנים של הזהב.
אנליסטים בשוק, כולל טאי וונג, סוחר מתכות מניו יורק, מאמינים שהעלייה האחרונה במחירי הזהב מעידה על עמדה שורית בקרב משקיעים, המוכנים לנצל את תנאי השוק הנוחים. כשהפוקוס עובר למהלכים הבאים של הפדרל ריזרב, העולם הפיננסי עוקב מקרוב, ערוך לאיתותים שעלולים להכתיב את כיווני השוק בשבועות הקרובים.