על פי דו"ח שפורסם לאחרונה על ידי האו"ם , 281.6 מיליון אנשים ברחבי העולם התמודדו עם רעב חריף בשנת 2023. זו השנה החמישית ברציפות להחמרת חוסר הביטחון התזונתי, מה שמעלה חששות משמעותיים לגבי פוטנציאל הרעב ואובדן חיים נרחב. הדו"ח, שנערך במשותף על ידי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) , תוכנית המזון העולמית של האו"ם (WFP) וקרן הילדים של האו"ם (UNICEF) , מדגיש מגמה מטרידה של הסלמה ברעב על רקע אתגרים גלובליים.
הדו"ח העולמי האחרון על משברי מזון חשף כי למעלה מ-20% מהאוכלוסייה ב-59 מדינות התמודדו עם חוסר ביטחון תזונתי חריף בשנת 2023. נתון זה מייצג זינוק משמעותי בהשוואה לאחד מכל עשרה אנשים בלבד ב-48 מדינות בשנת 2016. דומיניק בורגון, המנהל של משרד הקישור של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) בז'נבה, הבהיר את חומרת חוסר הביטחון התזונתי החריף, והדגיש את האיום המיידי שלו על הפרנסה והחיים. הוא הדגיש כי רמת רעב זו מהווה סיכון חמור לצלול לרעב, מה שיוביל לאובדן נרחב של חיים.
הדו"ח, שנוצר בשיתוף פעולה בין FAO, תוכנית המזון העולמית של האו"ם (WFP) וקרן הילדים של האו"ם (UNICEF), הדגיש מגמה מדאיגה. בעוד שהאחוז הכולל של אנשים שסווגו כבלתי מאובטחים במזון ירד מעט ב-1.2% משנת 2022, הנושא החמיר משמעותית מאז תחילת משבר ה-COVID-19. בעקבות התפרצות נגיף הקורונה בסוף 2019, כאחד מכל שישה אנשים ב-55 מדינות התמודדו עם רמות מדאיגות של חוסר ביטחון תזונתי. עם זאת, תוך שנה, שיעור זה עלה לאחד מכל חמישה אנשים, בהתאם לממצאי הדו"ח העולמי על משברי מזון.