בעקבות טסלה בע"מ מכירה מהירה, רוב יעדי המחירים של האנליסטים בוול סטריט הפכו למיושנים. מניית טסלה חייבת לעלות ב-80% כדי להגיע למחיר היעד החציוני של האנליסטים, הפער השני בגודלו במדד נאסד"ק 100 אחרי Baidu Inc. מניית החברה של אילון מאסק צנחה השנה ב-52% ל-167.87 דולר, בעוד שלאנליסטים יש מחיר יעד חציוני ל-12 חודשים של 302 דולר. עלייה של 0.5% ביום שלישי תסיים רצף של ארבעה ימים של ירידות עבור המניה.
כתוצאה משינוי המיקוד של מאסק, כולל סיבוב טוויטר בע"מ וחזרתה של סין למגבלות קוביד אפס, טסלה מתמודדת עם מספר בעיות. יש גם חלזונות בשרשרת האספקה, עלויות חומרי גלם עולות, והקונים מרגישים את הצביטה כתוצאה מאינפלציה עיקשת ושיעורי ריבית עולים, מה שמוסיף לרשימת הבעיות.
ברור מהמספרים שרוב הוגן של האנליסטים עדיין נאחזים בתחזיות השוריות שלהם. מצב זה נובע בחלקו מהעובדה ש-27 מתוך 30 אנליסטים מדרגים את המניה כקנייה, ל-11 יש דירוג החזקה, בעוד שלשבעה יש דירוג מכירה. על פי בלומברג, ישנה קריאה שורית על המניה, כאשר יעד מחיר של 530 דולר מוצע על ידי אנליסטים.
"זה עשוי להיות מאתגר מאוד עבור המניה להתאושש בשנים הקרובות", אמרה ואלרי גסטלדי, אנליסטית טכנית ב-DaybyDay, שמאמינה שלמניה יש סיכוי קלוש מאוד להתאושש. "אנחנו ממליצים לא להביט לאחור ולנופף ביי ביי ליקירתי הישנה הזאת." בסוף אפריל, שווי השוק של טסלה היה קצת יותר מטריליון דולר, אך כעת הוא צנח לקצת יותר מ-530 מיליארד דולר.