איחוד האמירויות מילאה תפקיד מרכזי בהקלת הסיוע העולמי לסוריה ולטורקיה שנפגעו רעידות אדמה, ואסון הטבע שימש תזכורת לממשלות להגביר את מאמצי התגובה החירום, לדברי ד"ר טדרוס אדהנום ג'ברייסוס, מנכ"ל העולם . ארגון הבריאות (WHO) , בפסגת הממשלה העולמית 2023 .
במהלך הנאום הוירטואלי שלו, אמר ג'ברייסוס שאיחוד האמירויות היו מרכז הומניטרי מרכזי למאמצי הסיוע של ארגון הבריאות העולמי בסוריה ובטורקיה. מדינות אלו נפגעו משתי רעידות אדמה הרסניות שהרגו למעלה מ-35,000 בני אדם. "המרכז הלוגיסטי שלנו בדובאי שיגר שלוש טיסות עם אספקה רפואית וערכות טראומה כירורגיות לשתי המדינות", אמר ג'ברייסוס.
לדבריו, המרכז של איחוד האמירויות ממלא תפקיד קריטי בתגובת המוכנות לחירום ובעבודת החוסן של ארגון הבריאות העולמי ברחבי העולם. Ghebreyesus אמר ש-WHO סיפק אספקת בריאות חיונית ל-90 מדינות מדובאי בשנה שעברה, ומרכז דובאי גדל פי עשרה מאז 2017. מגיפת ה-COVID-19 הראתה פערים רציניים בין מדינות והיעדר תגובה גלובלית מתואמת למצבי חירום. הוא הפציר בממשלות ללמוד מזה.
"למרבה הצער, זו לא תהיה המגיפה האחרונה או חירום בריאותי בקנה מידה גדול אחרון. שינויי האקלים הם איום נוסף שימשיך לעלות בתדירות ובעוצמה", אמר ראש ארגון הבריאות העולמי. אנו חייבים לאלה שאיבדו את חייהם, כמו גם לאלה שילכו אחרינו, ללמוד מהמגיפה הזו. אנחנו צריכים לעשות את השינויים הדרושים כדי לשמור על בטיחות העולם.
למרות התקדמות איטית לקראת יעדי הפיתוח בר קיימא (SDGs), Ghebreyesus הפציר בממשלות לפעול מהר יותר. תוך שימוש ביוזמות כמו תוכנית המאיצים הממשלתית, שמספקת "השפעה מהירה יותר באמצעות שיתוף פעולה וחדשנות", הוא שיבח את השותפות והמנהיגות של איחוד האמירויות בהתמודדות עם איומים רציניים רבים.
בנאומו הביע ראש ארגון הבריאות העולמי תקווה שהאירוח של COP28 באיחוד האמירויות ישפיע על דיונים נוספים בתחום הבריאות העולמי. במהלך הנאום הוירטואלי שלו בפני משתתפי ה-WGS, הדגיש אנטוניו גוטרס, מזכ"ל האו"ם , את החשיבות של שיתוף פעולה בינלאומי. "יש עימות, רעב, עוני ופילוג, ומצב החירום האקלימי ממשיך להחמיר", אמר גוטרס.
אתגר משמעותי העומד בפני מדינות כיום הוא שינויי אקלים, חוסר ביטחון תזונתי ואנרגיה, והוא הזהיר ממשלות מפני קביעת מדיניות קצרת טווח שמעכבת את ההתמודדות איתם. בסופו של דבר, זה הופך את האתגרים הללו לקשים יותר לפתרון, אמר. המגזר הפרטי, ארגונים לא-ממשלתיים והחברה הבינלאומית חייבים לתמוך בממשלות כדי לחולל שינוי אמיתי ב"מהירות ובקנה המידה שהעולם המהיר שלנו דורש". "אנחנו חייבים לעבוד יחד למען הטוב יותר", הוסיף גוטרס.
יותר מ-220 דיוני פאנל יתקיימו ב-WGS 2023, אשר יפגישו 300 ראשי מדינות, שרים ופקידי ממשלה כדי לדון בנושאים דחופים. למעלה מ-22 פורומים בינלאומיים בוחנים את המגמות העתידיות הבולטות ביותר. יתקיימו דיאלוגים ומפגשים אינטראקטיביים על שישה נושאים עיקריים, כולל: חברות עתידיות ושירותי בריאות, חוסן כלכלי וקישוריות, תעדוף חינוך ועבודה, האצת צמיחה וממשל, חקר הגבולות וערים גלובליות בר קיימא.