בהתאוששות חזקה, הקונים בארה"ב הגדילו את הוצאותיהם ביולי, ורשמו עלייה של 1% מיוני – הצמיחה הגבוהה ביותר במכירות הקמעונאיות שנראתה מזה 18 חודשים. הזינוק הזה, שדווח על ידי מחלקת המסחר , הגיע לאחר צניחה מתונה בחודש הקודם, והעיד על אמון צרכנים חזק למרות הלחצים הכלכליים המתמשכים. יש לציין כי מגזרים כמו רכב, אלקטרוניקה, מכשירי חשמל וחנויות מכולת חוו רווחים משמעותיים.
בניכוי אינפלציה, המכירות הקמעונאיות השתפרו בכ-0.8%. בנטרול תחנות דלק, שמכירותיהן עלולות להטות את תיאבון ההוצאות הכולל, הגידול עמד גם על 1%. זה מצביע על עניין מתמשך בצריכה קמעונאית הרחק משינויים במחירי הדלק.
למרות האתגרים של מחירים גבוהים מתמשכים ועליית ריבית מאז המגיפה, הצרכנים ראו עלייה קלה בשכר המתואם לאינפלציה במהלך השנה האחרונה. בנוסף, היציבות הפיננסית של קבוצות בעלות הכנסה עליונה חוזקה על ידי עליית ערכי המניות ומחירי הדירות, מה שעשוי לתרום להמשך הוצאות הצרכנים.
בתחילת אוגוסט נכשלו השווקים הפיננסיים בעקבות דיווחים על צמיחה חלשה מהצפוי במשרות ועל עלייה בשיעור האבטלה ביולי. עם זאת, נתונים שלאחר מכן הצביעו על כך שפיטורים נותרים נדירים וכי מגזר השירותים – הכולל נסיעות, בילויים ושירותי בריאות – ממשיך לחוות פעילות וגיוס עובדים חזקים.
התלות באשראי לרכישות גדלה, מה שעורר כמה חששות בקרב כלכלנים. שיעור הצרכנים המפגרים בתשלומים בכרטיסי אשראי עלה, אם כי מבסיס נמוך. עם זאת, דפוס ההוצאה הזה נתמך על ידי הירידה באינפלציה, שגרמה לכך שהמחירים לצרכן עלו ב-2.9% בלבד ביולי משנה לשנה, המהווה את השיעור הנמוך ביותר מאז מרץ 2021.
אינפלציית הליבה, שמוציאה את מגזרי המזון והאנרגיה הפכפכים יותר, היאטה אף היא זה החודש הרביעי ברציפות. הקלה זו בלחץ המחירים עשויה לספק הפוגה מסוימת לצרכנים, ועלולה לקיים את המומנטום הנוכחי בהוצאות הקמעונאיות.