Exit International , מפתחי מכשיר חדשני מודפס בתלת מימד שנועד להקל על סיוע להתאבדות צופים את זמינותו בשוויץ עד השנה הבאה. על פי הדיווחים, תרמיל ההתאבדות של Sarco, שעבר בדיקה משפטית על ידי מומחה שוויצרי, אינו סותר שום חקיקה שוויצרית קיימת. עם זאת, הערכה זו עוררה ויכוח מחלוקת בין אנשי מקצוע משפטיים בנוגע לסיווגה והשלכות הרגולטוריות שלה.
בשוויץ, שבה התאבדות בסיוע חוקי והביאה לכ-1,300 מקרי מוות בשנת 2020, כניסתו של מכשיר כזה צפויה לאתגר את הפרקטיקות המקובלות. בניגוד לשיטה הנוכחית הכוללת נוזלים לבליעה, תרמיל זה משתמש בחנקן כדי לדלדל את רמות החמצן, מה שמוביל לאובדן הכרה למוות לאחר מכן תוך כעשר דקות. מנגנון זה מאפשר תהליך פוטנציאלי אוטונומי, הכולל מערכת הפעלה פנימית יחד עם אפשרות יציאת חירום.
דניאל הוארלימן, חוקר משפטי מאוניברסיטת סנט גאלן , ערך חקירה לבקשת יוצרי המכשיר כדי לברר את חוקיותו במסגרת שוויצרית. הניתוח שלו העלה שהמכשיר נופל מחוץ לתחום של חוק המוצרים הטיפוליים השוויצרי , בהתחשב בכך שהוא אינו כשיר כמכשיר רפואי. יתרה מזאת, Huerlimann לא מצאה הגבלות חוקיות הקשורות לפעולתו בהתבסס על שימוש בחנקן, כלי נשק או תקנות בטיחות מוצרים.
עלו דעות מנוגדות, כמו אלה של Kerstin Noelle Vkinger, הטוענת כי ההגדרה של מכשור רפואי – המוסדר מטעמי בטיחות – לא צריכה לכלול מוצרים שאולי לא יועילו באופן ישיר לבריאות אבל עדיין מהווים דאגות בטיחותיות. בינתיים, Dignitas , ארגון בעל היסטוריה ארוכת שנים של מתן שירותי התאבדות בסיוע בשוויץ, הביע ספקנות לגבי קבלת המכשיר. הם מדגישים את הפרקטיקה המבוססת, הבטוחה והנתמכת מקצועית של התאבדות מלווה, ורומזים שגישה חדשה, מונעת טכנולוגיה עשויה להיאבק כדי להשיג אחיזה במדינה.
ממציא התרמיל, ד"ר פיליפ ניטשקה, הידוע בתמיכתו למען הזכות למות, מתכנן לעשות דמוקרטיזציה של הגישה למכשיר על ידי הפצת השרטוטים שלו בחינם, ולאפשר לכל אחד ליצור אותו. החזון של Nitschke הוא "דה-רפואי של תהליך הגסיסה", ביטול הערכות פסיכיאטריות מהמשוואה והענקת אוטונומיה מוחלטת ליחידים על החלטותיהם בסוף החיים.
עם זאת, גישה זו לא הייתה חסרת מחלוקת, עם ביקורת שהופנתה על עיצוב התרמיל על התאבדות שעלולה לזוהר. נכון לעכשיו, ישנם שני אבות טיפוס של תרמיל Sarco, כאשר השלישי מיוצר בהולנד, מסמן צעד משמעותי קדימה בשיחה סביב האתיקה והחוקיות של התאבדות בסיוע.