בייג'ינג, 4 במרץ, 2024 /PRNewswire/ — פו ליאנגגונג מכיר את אמנות ייצור הקטורת, בדיוק כמו אבותיו הערבים.
כיום פו בן כמעט 70, והוא מייצר קטורת במחוז יונגצ'ון בקוואנגג'ו, עיר חוף במחוז פוג'יאן במזרח סין.
למלאכת ייצור הקטורת שורשים בדרך המשי הימית העתיקה, ששימשה כצינור חיוני הן למסחר והן לחילופי תרבות בין אזורי החוף הדרום-מזרחיים של סין ומדינות זרות.
פו הוא דור עשירי למשפחה ממוצא ערבי שהתיישבה בקוואנגג'ו, הידועה כנקודת ההתחלה של דרך המשי הימית העתיקה, בשנת 1646. כשהסחר הימי של סין שגשג במהלך שושלות סונג (960-1279) ויואן (1271-1368), קוואנגג'ו הפכה לנמל הגדול ביותר במזרח סין.
אבותיו הערבים של פו הביאו איתם מרכיבים ארומטיים לאורך דרך המשי הימית העתיקה, התפרנסו ממכירתם והשתלבו בהדרגה בחיים בקוואנגג'ו, נישאו למקומיים ואימצו את שם המשפחה הסיני פו.
משפחת פו הכינה קטורת עם במבוק ומרכיבים ארומטיים ממולדתה, השונה מהשבבים הריחניים שנקרא "בחור" ברוב מדינות ערב. היא דומה למקל קטורת סיני, עם מקלות במבוק עטופים במרכיבים ארומטיים טחונים.
הקטורת, שהצליחה בזכות השפעתה של משפחת פו, הפכה לתעשייה משגשגת ביונגצ'ון. נכון להיום, יש שם כמעט 300 מפעלים לייצור קטורת, שמוכרים מוצרים לשווקים מקומיים וזרים כאחד.
הודות לגידול בהזמנות הבינלאומיות, העובדים ובני משפחותיהם נהנים מחיים נוחים יותר, שיפור שנבע בחלקו מיוזמת החגורה והדרך (BRI).
היוזמה, אותה הציעה סין ב-2013, שואפת לבנות רשתות סחר ותשתיות המקשרות את אסיה עם אירופה ומעבר לה לאורך נתיבי הסחר העתיקים של דרך המשי, למטרת פיתוח ושגשוג משותפים.
היוזמה משמשת פלטפורמה לטיפוח חילופי תרבויות והבנה הדדית, והיא מציעה הזדמנות לקידום גיוון והכלה.
כדי להסביר חשיבות הגיוון, נשיא סין שי ג'ינפינג, ציטט פעם אימרה סינית עתיקה לפיה "מרק טעים נעשה בשילוב של מרכיבים שונים".
'עתיד משותף' למין האנושי
"מרק טעים נעשה בשילוב של מרכיבים שונים".
מקור האימרה בקלאסיקה הסינית "תולדות שלוש הממלכות", והיא משקפת תרתי משמע את המסורת הקולינרית הסינית של שימוש במגוון מרכיבים, כגון עשבי תיבול, תבלינים וירקות, כדי ליצור מרק עשיר בטעם. הוא מדגיש את כוחו של שיתוף פעולה ושערך הגיוון בציוויליזציה האנושית הוא המקור להתקדמות אנושית.
שי ציטט אותה בנאום מרכזי במשרד האו"ם בז'נבה בינואר 2017, ואמר שגיוון הוא "מנוע המניע את התקדמות הציוויליזציות האנושיות".
"יש יותר מ-200 מדינות ואזורים, למעלה מ-2,500 קבוצות אתניות ודתות רבות בעולם שלנו. היסטוריות, תנאים לאומיים, קבוצות אתניות ומנהגים שונים מולידים תרבויות שונות והופכים את העולם לצבעוני", אמר שי.
"עלינו להפוך את חילופי התרבויות למקור השראה לקידום החברה האנושית ולקשר ששומר על השלום בעולם".
שי הדגיש את ההכרח בבניית עולם פתוח ומכיל באמצעות חילופי דברים ולמידה הדדית, והוסיף כי חילופי תרבויות הם "מקור השראה לקידום החברה האנושית" ו"קשר ששומר על השלום בעולם".
האימרה הסינית הישנה עולה בקנה אחד עם ההיסטוריה של ייצור הקטורת ביונגצ'ון. לפני מאות שנים, מרכיבים ארומטיים ערביים הגיעו לסין כ"שליחים", השתלבו והתפתחו עם מרכיבים ארומטיים סיניים, ולבסוף התפשטו ברחבי העולם.
כיום מדינות ערב, שהיו משתתפות חשובות לאורך נתיבי הסחר העתיקים של דרך המשי, הן שותפות חיוניות של סין ב-BRI.
במהלך העשור האחרון, ה-BRI השפיעה לטובה על תושבים מקומיים במדינות השותפות, בכך שהיא מספקת להם הזדמנויות עבודה והקלה על סחר בינלאומי.
בין השנים 2013 ל-2022, הערך הכולל של הסחר בין סין לבין מדינות יוזמת החגורה והדרך הגיע ל-19.1 טריליון דולר אמריקאי, עם שיעור צמיחה שנתי ממוצע של 6.4 אחוזים, כך עולה ממסמך לבן. עד יוני 2023, סין חתמה על יותר מ-200 הסכמי שיתוף פעולה של BRI עם יותר מ-150 מדינות ו-30 ארגונים בינלאומיים בחמש יבשות, מה שהניב מספר פרויקטים ייחודיים ופרויקטים בקנה מידה קטן אך בעל השפעה.
סין פעלה גם כדי להפגיש בין מדינות שותפות ב-BRI וארגונים באמצעות פעילויות תרבותיות משותפות, ביניהן הקמת בריתות בינלאומיות של תיאטראות, מוזיאונים, פסטיבלי אמנות וספריות, כגון הברית הבינלאומית של מוזיאוני דרך המשי וליגת התיאטראות הבינלאומית של דרך המשי.
על ידי חיבור בין תרבויות מגוונות ומדינות שונות, ה-BRI מקדמת שיתוף פעולה, פתיחות והכלה ברחבי העולם, ומקרבת את סין למטרה שלה, בניית קהילה עם עתיד משותף לאנושות כדי לקדם פיתוח משותף.
איש קשר: ג'יאנג סימין, +86-188-2655-3286, cgtn@cgtn.com