בייג'ינג, 26 בפברואר 2024 /PRNewswire/ — האזורים הסיניים ברמת המחוז קבעו את יעדי הצמיחה הכלכלית שלהם לשנת 2024, עם נתונים שנעים בין 4.5 ל-8 אחוזים. ביניהם, למעלה מ-20 אזורים שואפים לצמיחה בתמ"ג בשיעור של למעלה מ-5 אחוזים.
יש לציין כי מחוזות אלה חולקים סדרי עדיפויות מרכזיים כגון "כוחות יצרניים חדשים", "עידוד הצריכה" ו"שיפור הסביבה העסקית".
המושג "כוחות יצרניים חדשים" מתייחס לצורה חדשה של כוחות יצרניים, הנגזרת מפריצות דרך מתמשכות של מדע וטכנולוגיה וחדשנות, המניעה תעשיות מתעוררות אסטרטגיות ותעשיות עתידיות בעידן שבו חשיבותם של אינטליגנציה ומידע הולכת וגוברת.
מחוזות זיהו מגזרים ספציפיים לטובת עיגון כוחות יצרניים חדשים, לרבות ייצור ביולוגי, כלכלה אווירית ותחומים מתפתחים כמו טכנולוגיה קוונטית ומדעי החיים.
נעשים גם מאמצים לשלב נתונים עם יישומים מעשיים כדי לחזק את הכלכלה הדיגיטלית. מחוז ג'ה-ג'יאנג, למשל, מכוון לעלייה של 9 אחוזים בערך המוסף של תעשיות הליבה הדיגיטליות שלו, ומבקש להבטיח ש-85 אחוזים מהארגונים הגדולים יעברו טרנספורמציה דיגיטלית.
באופן דומה, כמה מחוזות במערב היבשת מבקשים לנצל את יתרונותיהם בכוח מחשוב לטובת המשך הדיגיטציה של התעשייה. לדוגמה, האזור האוטונומי נינגשיה הואי שואף לשדרג באופן מושכל תעשיות מסורתיות ולהעצים ארגונים קטנים ובינוניים מבחינה דיגיטלית, בשאיפה שהכלכלה הדיגיטלית תהווה למעלה מ-36 אחוזים מהתמ"ג האזורי שלה.
בנוסף, טיפוח פיתוחו של המגזר הפרטי הפך למוקד מרכזי. מספר מחוזות מתכננים למנף מדיניות פיננסית כדי לתמוך במפעלים פרטיים בחידושים טכנולוגיים גדולים, לעודד את השתתפותם בפרויקטים מדעיים מרכזיים ולהפנות השקעות פרטיות לתחום התשתיות.
השנה, ג'יאנגסו מתכנן להפעיל מדיניות מיוחדת כדי לעורר השקעות פרטיות, בעוד שגואנגשי מתכונן להנחות מוסדות פיננסיים להגביר את התמיכה בהלוואות אשראי ראשונות לעסקים פרטיים. כמו כן, היינאן יקים מאגר קרנות שיסייע לחברות עם אשראי טוב אך קשיים פיננסיים זמניים.
בתוך כך, מחוזות ועיריות כמו ג'יאנגשי, ליאונינג, צ'ונגשינג ושאנשי משפרים את המסגרות הרגולטוריות שלהם כדי להגן על זכויות ההשקעה. הם שואפים לבטל חסמים עקיפים לכניסה לשוק, ובכך להבטיח מגרש משחקים שווה לעסקים מכל הסוגים.
ארגונים במימון חוץ, הנמשכים על ידי הסביבה העסקית המשתפרת ומסבירת הפנים, לצד שוק הצרכנים העצום, בטוחים בסיכויי ההשקעה ארוכת הטווח שלהם בסין.
תאגידים רב לאומיים גדולים ממגזרים שונים, לרבות KFC ו-Standard Chartered, הגבירו לאחרונה את השקעותיהם בסין. המדינה ממשיכה להיות יעד השקעה ראשי בשל היצע הזדמנויות חדשנות מבטיחות, תמיכה תעשייתית מקיפה ויצירת סביבה עסקית נוחה.
בשנת 2023, ההשקעה הישירה הגרמנית בסין עלתה ב-4.3 אחוזים, והגיעה לשיא של 11.9 מיליארד יורו (12.7 מיליארד דולר), על פי נתונים רשמיים של הבונדסבנק שניתחו על ידי המכון הגרמני למחקר כלכלי (IW). בנוסף, חלקה של סין מכלל ההשקעות של גרמניה בחו"ל טיפס ל-10.3 אחוזים בשנה שעברה, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2014.
שוק צרכני פורח
מאז 2023, שוק הצרכנים הסיני הפגין התאוששות חזקה. בשנה שעברה, סך המכירות הקמעונאיות של מוצרי צריכה הגיעו ל-47.15 טריליון יואן (כ-6.63 טריליון דולר), עלייה של 7.2 אחוזים מהשנה הקודמת, לפי נתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה. המכירות הקמעונאיות המקוונות נרשמו עלייה של 11 אחוזים, בעוד המכירות המקוונות של מוצרים פיזיים היוו 27.6 אחוזים מסך המכירות הקמעונאיות.
עלייתם של מודלים צרכניים חדשים, כמו מסחר אלקטרוני, הרחיבה את מגוון ערוצי המכירה הזמינים בשוק הצרכנים ומציעה למשתמשים חוויה מגוונת יותר, ציין פאן הלין, חוקר מאוניברסיטת ז'ג'יאנג.
ההתחדשות בשוק הצרכנים באה לידי ביטוי גם בתחום הנסיעות. במהלך חופשת פסטיבל האביב השנה, נרשמה רמה גבוהה של להיטות לטייל. הנתונים מראים כי מספר המבקרים באתרי תרבות ותיירות מרכזיים בפריסה ארצית הגיע ל-123 מיליון, נתון המהווה עלייה של 22.8 אחוזים בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2023.
הפעילות המוגברת של הנסיעות והתרבות במהלך פסטיבל האביב עוררה עלייה בהוצאות על בידור, במיוחד בתעשיית הקולנוע. החל מהשעה 13:15 ביום שישי, הכנסות הקופות בסין מחופשת פסטיבל האביב (לרבות מכירה מוקדמת) עלו על 7 מיליארד יואן (כ-983.3 מיליון דולר), לפי Dengta Pro, זרוע ניתוח הנתונים של Taopiaopiao, הפלטפורמה המובילה לכרטיסים לסרטים בסין.
פאן ציין כי הדרישה הגוברת של הצרכנים לאיכות חיים גבוהה יותר ולחוויות עשירות יותר מסמלת שינוי בדפוסי הצריכה. מגמה זו, יחד עם התלהבות גוברת מפעילויות קניות ופנאי, מעידה על התאוששות מתמדת בשוק הצרכני של סין.