בייג'ינג, 18 באפריל, 2024 /PRNewswire/ –– סקר אמון עסקי אחרון שפורסם על ידי לשכת המסחר הגרמנית בסין חושף אמון בפרספקטיבות של שיתוף פעולה כלכלי ומסחרי סין-גרמניה. מבין 566 החברות שנבדקו, 91 אחוז הביעו את כוונותיהם להמשיך את פעילותם בסין, ויותר ממחצית אמרו שהם מתכננים להגדיל השקעות בשוק הסיני.
בשנה שעברה, מספר חברות גרמניות גדולות, כולל סימנס, מרצדס-בנץ, BASF, פולקסווגן ו-BMW, המשיכו להגדיל את ההשקעות בסין, ומדגישות עוד יותר את אמונתן בשוק הסיני.
"שיתוף הפעולה בין סין וגרמניה מביא תועלת לא רק לשני הצדדים אלא גם לעולם כולו", אמר נשיא סין שי ג'ינפינג ביום שלישי במהלך פגישה עם קנצלר גרמניה אולף שולץ, שבביקור רשמי של שלושה ימים בסין.
ככל שיותר חוסר יציבות בעולם, כך גדול יותר הצורך של שני הצדדים לחזק את החוסן והחיוניות של יחסיהם, אמר שי, וקרא למאמצים משותפים לשמור על הכיוון הכללי של שיתוף פעולה ופיתוח ביחסים דו-צדדיים גדלים.
שיתוף הפעולה סין-גרמניה הוא לא 'סיכון' אלא הזדמנות
שולץ ביקר במפעל המשותף הסיני-גרמני Bosch Hydrogen Powertrain Systems (Chongqing) Co., Ltd. וחווה את הרכבה של מודולים כוח של תאי דלק מימן, כמו גם את מרכז החדשנות אסיה-פסיפיק של החברה הגרמנית קובסטרו, במהלך טיול לצ'ונגקינג ושנחאי של סין.
"התרשמתי מהשיתוף פעולה הדוק והנכון בין עסקים גרמניים וסיניים", הוא אמר לשי.
שיתוף פעולה כלכלי ומסחרי תמיד מילא תפקיד חיוני ביחסים בין סין לגרמניה. גרמניה מקדישה יותר תשומת לב להרחבת שיתוף הפעולה עם סין בתחום החדשנות, במיוחד ברכבי אנרגיה חדשים (NEVs).
באמצעות המאמצים, סין הפכה למרכז החדשנות של NEVs, מושכת חברות רכב גרמניות להרחיב עוד יותר את ההשקעה שלהן בסין.
מיזם משותף חדש שהוקם על ידי Mercedes-Benz Group China Ltd. ו-BMW Brilliance Automotive Ltd נרשם בבייג'ינג. קבוצת פולקסווגן סין הודיעה ב-11 באפריל כי היא תשקיע 2.5 מיליארד אירו (כ-2.68 מיליארד דולר) בהרחבת מרכז החדשנות שלה ב-Hefei, מחוז Anhui במזרח סין, כדי להגדיל את קצב החדשנות שלה בסין.
שיתוף פעולה מועיל הדדי בין סין לגרמניה אינו "סיכון", אלא ערובה ליחסים דו-צדדיים יציבים והזדמנות לעתיד, אמר שי לשולץ.
בהתייחסו לכך שגם סין וגם גרמניה הן מדינות המבוססות על תעשיות ושתיהן תומכות בסחר חופשי ובגלובליזציה כלכלית, אמר שי כי חשוב לשתי המדינות להישאר ערנות נגד עליית הפרוטקציוניזם, לאמץ השקפה אובייקטיבית ודיאלקטית בנושא יכולת הייצור באמצעות השוק ופרספקטיבה גלובלית המבוססת על חוקי הכלכלה, ולהקדיש יותר מאמץ לדיון על שיתוף פעולה.
התקדמות מוצקה ומתמשכת של קשרים דו-צדדיים
השנה מציינת את יום השנה העשירי להקמת שותפות אסטרטגית כוללת בין שתי המדינות.
חיזוק ופיתוח היחסים שלהם נושאים חשיבות שעולה על היקף הדו-צדדי ויש לה השפעה גדולה על היבשת האירו-אסית ועל העולם כולו, ציין שי.
נפח הסחר הדו-צדדי עמד על 253.1 מיליארד אירו בשנת 2023, שבמהלכה סין שמרה על מעמדה כשותפת הסחר המובילה של גרמניה לשנה השמינית ברציפות.
בחודש יוני האחרון, שתי המדינות ערכו את התייעצות הבין-ממשלתית הסינית-גרמנית השביעית, והסכימו לשיתוף פעולה רב יותר בתחומי התגובה לשינוי האקלים, חדשנות, ייצור מתקדם וחינוך מקצועי.
שני הצדדים ערכו את הדיאלוג הפיננסי השלישי ברמה גבוהה בין סין לגרמניה בפרנקפורט בחודש אוקטובר האחרון, והגיעו ל-25 הסכמות בתחומי שיתוף הפעולה. ב-11 באפריל 2024, פורום הדיאלוג סין-גרמניה על שיתוף פעולה פיננסי נערך בבייג'ינג, במטרה להעמיק את שיתוף הפעולה הפיננסי כדי להביא תוצאות מועילות יותר עבור שני הצדדים.
"כל עוד שני הצדדים שומרים על כבוד הדדי, מחפשים קרקע משותפת תוך שמירה על הבדלים, משפרים חילופי ידיעות ולימוד הדדי, ורודפים שיתוף פעולה בין שני הצדדים, יחסי סין-גרמניה ימשיכו ליהנות מתקדמות מוצקה ומתמשכת", אמר שי.